Vreta Näs förskola

Vreta Näs förskola startades i augusti 2009 med en avdelning. Under 2013 byggde vi ut förskolan och nu består den av 3 avdelningar, för barn i åldrarna 1-5 år. Förskolan ligger i det natursköna Vreta, Uppsala näs. Här har vi nära till den underbara naturen. Vi kan direkt komma ut i skogen direkt ifrån grinden på gården. På gångavstånd ligger Dalkarlskärret som är ett naturskyddsområde. Även Hammarskog ligger nära till för utflykter.

Fastigheterna

Anläggningen består av två toppmoderna fastigheter. Den ena är en anpassad enplans villa uppförd av JM år 2009 med utmärkta faciliteter för de minsta barnen. Barnen har en fin skyddad plats där de kan sova ute i sina vagnar. Altanen utgör en bra samlingsplats för t ex en fruktstund.

Den andra villan är en anpassad tvåplans villa uppförd av Götenehus år 2013 med fina möjligheter till pedagogisk verksamhet och lek. Här går de mellersta barnen på bottenvåningen och de äldsta barnen på övervåningen. Även denna villa har en rymlig altan som bl a utgör en scen där barnen uppträder inför föräldrar och anhöriga.

Se mer på nästa sida

Vretanas